Min tur til Rom – inspiration

I den her uge har jeg været i Rom med en veninde. Vi har begge besøgt byen før, så det var ikke de klassiske seværdighederne vi gik efter, men mere udelivet, stemningen, cafeerne og shopping.

Vi startede med at søge efter privatbolig på AIRBNB og på HOMEAWAY. Begge tjenester der udlejer folks private boliger over hele verdenen. Vi var alt for sent ude, så alle de gode boliger var lejet ud. Efter et lille tip fra en venlig udlejer, fandt vi en lejlighed tæt på den spanske trappe HER. Temmelig dyr, 135 euro pr. dag, men lejligheden var i klassisk italiensk stil, med skøn altan med udkik over tagene. Udlejeren bestilte transfer fra lufthavnen til lejligheden, så det var let.
altan
Nedenfor har jeg samlet lidt af de steder, vi besøgte i Rom, som I måske kan få glæde af.

Jeg ved godt, at mange siger, at bydelen ”Trastevere” – som er den ældste del af Roms gamle gader – er overrendt af turister. Det oplevede vi slet ikke. Tværimod – og vi var der faktisk tre dage i træk. Her er hyggelige små gade, torve med cafeer og travle romere. Vi spiste dejlig frokost på cafe mr. Clood HER hvor vi fik den mest fantastiske romerske ret Straccetti con Rughetta til 12 euro. Deres kyllingesalat med appelsiner til 7 euro, er også anbefalingsværdi.

mad{Straccetti con rughetta}

cafe {Stemningsbillede fra Cafe mr. Clood}

Vi besøgte også Peterskirken og var i audiens hos pave Frans. Det viste sig, at paven holder audiens hver onsdag ude på selve pladsen foran kirken. Man kan hente gratis billetter til audiensen, og møde op når kirken åbner kl. 8 og være tæt på paven. Når hans tale er slut (på flere sprog) går han ned gennem midtergangen og hilser på dem, der sidder tæt på. I kan læse mere HER

paven2 {Pave Frans i den røde cirkel, på vej til at hilse på dem i forreste række}

Vi røg i et par turistfælder med maden. Øv. Hold jer langt væk fra de ternede duge og tjenere, der prajer en ude på gaden, den klassiske, ja, jeg ved det, men min veninde lod sig rive med af lys på bordene og den hyggelige stemning. De gode spisesteder foregår som regel indenfor, ingen borde udenfor.

Vi var heldige på ristorante AT 34, HER som ligger i området ved den spanske trappe.

pizza sted
HER spiste vi de skønneste friske pizzaer, som man kunne vælge forskellige stykker af og bagefter vidunderlig frisklavet tiramisu.
pizza{Friske forskellige pizza stykker}
cafe2{Cafebesøg var der mange af} ♥♥

cykeldanspiazza navona {Kunstner på Piazza Navona}

Håber I kan lide min lille beskrivelse ♥♥

You may also like

1 comment

 1. Hejsa.
  Dine blå, måske sorte, så fine sandaler du har på sammen med
  Blusen fra custommade og blå jeans, hvor er de fra ?
  🙂
  venlige hilsener
  Søs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *