Seniorjob hos Kopenhagen Fur

Det her indslag, er et jobtips til mine pensionerede følgere, som mangler et sæsonjob og et pift i hverdagen samt ekstra lommepenge, men alle I andre kan også bruge det, så læs bare videre.

1{Sampler for en dag}

Jeg har i flere år haft fokus på Kopenhagen Fur som arbejdsplads. Har læst rigtig godt om dem, og hørt fra venners venner, at det er et godt sted at arbejde. Det kræver selvfølgelig, at man har en afslappet holdning til det, at arbejde med pels.

Det er sådan, at Kopenhagne Fur holder aktioner 5 gange om året. Her skal de bruge rigtig mange eksterne medarbejdere til at hjælpe med at fremvise skind for kunder, der kommer fra hele verden.

I sommer kunne jeg ikke modstå fristelsen, og søgte ind som Sampler. Egentlig havde jeg ikke regnet med at få noget ud af det, så stor var min overraskelse, da jeg fik brev om, at jeg havde fået tildelt en – og kun en vagt. Jeg tog en fridag fra mit fuldtidsarbejde, og så mødte jeg op, og var spændt på, hvad der ventede mig.

Vi var 10, der havde fået en vagt den dag. Der var den arbejdsløse ingeniør, de smukke unge studerende piger, en ung studerende mand, en selvstændig kunstner og ……mig 🙂

Vi fik udleveret kitler, blå til kvinder, brune til mænd . Indkøberne (kunderne) bar hvide kitler. Herefter en rundvisning i hallen, en forklaring om, hvordan vi skulle håndtere skind og kunder, og så var der ellers medarbejder forkælelse. Den dejligste morgenbuffet, som udover almindelig buffe også indeholdt diverse spændende kinesiske retter. Ren hygge.

Bagefter “hang vi ud” i pelshallen, omkring skranken, hvor indkøberne ville henvende sig for at få hjælp. Omkring kl. 9 ankom de første indkøbere. De var lette at genkende i deres hvide kitler. Der var to dygtige managere med et godt overblik, der mestrede det, at parre kunder med samplere. Et lille diskret vink, eller nik “er du klar” og så var vi i gang. Indkøberne var glade for hjælpen. De fleste har jetlag, og koncentrerer sig kun om at mærke på skindene, så mange som muligt, og helst i en fart, så de er glade for erfarne samplere, der hurtig og effektivt skifter skindene ud.

hallen{Stemningsbillede, en sampler hjælper en kunde med at vise skind}

Der er en utrolig venlig og rar stemning i hallen. I ventetiden, hvor indkøberne har en pause, hygger samplerne sig med en kop kaffe, kage, frugt, og en snak med de andre samplere. Der var flere samplere over 70 år, som engang havde været ansat i produktionen, men nu bare nød, at være en del af aktionsholdet. Der blev krammet og hilst og vinket i et væk. Inden jeg så mig om, var det frokost, og den kunne selv Noma ikke hamle op med.

At være en del af Kopenhagen Fur aktioner er efter min mening et dejligt sted at være. Så hvis I overvejer at hive et par dage ud og hjælpe, så hold øje med, når de slår stillingerne op. De næste aktioner er i februar. Tjek evt. aktionskalenderen.

I ventetiden gør det jo ikke noget, at der også er sådan en butik her at kikke på, og shoppe i,:-)tasker

tørklæder{oh Kopenhagen Fur}

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *