Ramen – her er opskriften – glæd jer

færdig2

færdig3

collage

ramen1

Kender I Ramen, japansk nudelsuppe? Det er mange japaneres yndlingsret. Det er billigt, sundt, lækkert, og populært, og retten har spredt sig til København, hvor Ferment i Pilestræde, HER laver en helt fantastisk ramen, og Mikkellers nye skud på stammen, “Ramen To Bíiru” følger godt efter, HER.

Jeg har søgt lidt på nettet og fundet forskellige opskrifter på Ramen, og jeg har allerede lavet tre af dem. En med tofu, en med steak og en med kylling. Det er festligt, det er billigt, og det er nemt. Så what not to do?

Her er min opskrift på ramen med kylling, som jeg serverede for mine børnebørn (3 teenagere) på weekend i vores skønne fritidslejlighed i Sverige:

Hvad skal du bruge – 2 personer
2 kyllinge snitzler
1 liter hønseboullion
4 spiseskefulde soya
2 spiseskefulde miso (købes hos helsemin)
1 spiseskefuld oistersauce (kan undlades),
1 halv pakke risnudler
Tang
2 æg
Revet ingefær, ca 1 spiseskefuld)
4 forårsløg
1 pakke spæde spinatblade (75g)
1/2 rød peber
Lille chili, brug kun 3 tynde skiver til hver portion
Bønnespirer
En dusk koriander
2 sæt spisepinde

Steg kyllinge snitzler i lidt olie på hver side, krydr med salt og peber. Sæt dem til side. Steg den skyllede spinat ganske let i lidt olie. Den skal blot falde sammen. Kog æggene, 7-8 minutter. Pil dem. Sæt nu 1 liter vand over og kom bouillon i. Kom revet ingefær, soya, oisterssauce, og miso i gryden og lad suppen simre. Tilbered tangen. Jeg tog et ark, og klippede i store strimler. Skyl og snit grønsagerne. Snit forårsløg, rød peber og chili i meget meget tynde skiver. Riv ingefær. Skær kyllinge snitzlerne i tynde skiver. Kog nudlerne, se anvisning på pakken.

Anret nu sådan her:
Kom først nudler og tang i skålen, hæld suppen over, den skal dække nudlerne. Anret spinat, rød peber, chili, bønnespirer og forårsløg, halve æg, og fordel kyllingestykkerne på toppen, klip koriander over. Læg spisepinde på skålen. Server en god øl til. Velbekommen ♥♥

You may also like

GOA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *